Despre
LIa GoȘiu
Despre
mine
Un istoric de viață captivant
Impresionismul este forma care ma reprezintă, aparenta neglijentă a tuselor, suprapunerea acestora în diferite tonalități m-a lămurit că aparțin acestui loc. Totuși, în prima parte a evoluției mele ca artist, “Fauvismul” era cel care mă caracteriza (o abordare orientată către decorativ). Sunt mulți artiști care îmi plac, sunt unele lucrări pe care, pur și simplu, le ador și le voi respecta mereu ingeniozitatea. Am încercat să merg să vizitez galeriile de artă din lume, reușind într-o bună parte să le și observ îndeaproape sau expozițiile locale, ori de câte ori s-a organizat una.
Biografie
Experienta de care am avut parte în acești ani
Anul ...
In anul 2012 a luat nastere si pasiunea mea pentru handmade, am lucrat la inceput bijuterii, apoi am abordat tehnica deco patch, am inceput sa pictez sticla, sa decorez rame de lemn recicland bucati de DVD, am facut cam tot ce se poate, de curand am inceput sa pictez textile: tricouri, sacose si saculeti de panza.
Anul ...
In anul 2012 a luat nastere si pasiunea mea pentru handmade, am lucrat la inceput bijuterii, apoi am abordat tehnica deco patch, am inceput sa pictez sticla, sa decorez rame de lemn recicland bucati de DVD, am facut cam tot ce se poate, de curand am inceput sa pictez textile: tricouri, sacose si saculeti de panza.
Anul ...
In 2014 am inceput sa fac ateliere de pictura cu copii, dar si cu adulti, de atunci am facut multe ateliere si multi dintre copiii care la 5-6 ani pictau sub indrumarea mea au ales sa faca studii de specialitate...sunt tare mandra de ei si le doresc doar succes in drumul ales. Tot anul 2014 mi-a adus si prima expozitie, în foaierul operei, a urmat apoi o expoziţie personală în septembrie 2014 la Hotel Ibis Constanţa, în acelaşi an în octombrie am avut din nou plăcerea să expun în foayerul operei.
Anul ...
A urmat anul 2015 bogat de aceasta data în expoziţii de grup, având posibilitatea de acestă data să expun alături de artiştii UAP filiala Constanţa în lunile august, septembrie şi noiembrie. O altă expoziţie a anului 2015 a fost alături de colegii mei de la Şcoala de artă, expoziţie denumită Random, având vernisajul în luna decembrie la Forte Life. Anul 2015 mi-a adus de asemenea premiul I la concursul National de arte vizuale “e-Visual Art Debut” organizat la Brasov, lucrarea premiata fiind “Sentimente impletite” cu o dimensiune 60x80 cm, o lucrare realizata in tehnica mixta, culori acrilice si chit acrylic pe panza.
Anul ...
Anul 2016 a început bine pentru mine, la inceputul lunii ianuarie am avut o expozitie personala in foayerul operei la solicitarea bunei mele prietene mezzosoprana Gabriela Dobre, iar mai apoi in luna martie am expus din nou la solicitarea baritonului Iulian Bratu. Luna mai a venit si ea cu o expozitie de grup, gratie Asociatiei Artisti Dobrogeni a carei membru fondator sunt. Expozitia s-a intitulat Tranzitii cromatice si a avut vernisajul pe 6 mai la Biblioteca Judeteana. Pe 16 iunie 2016 am participat la un vernisaj organizat de Scoala Populara de Arta din Constanta, expozitie intitulata “Atelier 2016” iar in perioada 31 iulie – 1 august am avut privilegiul de a expune in cadrul festivalului de arta “Tomisul Etern”, expozitie ce s-a desfasurat in fata Cazinoului din Constanta. Pe 4 noiembrie 2016 am participat la expozitia “Expresii plastice Dobrogene”, ce a avut loc la Biblioteca judeteana Constanta, in acelasi timp a avut loc si lansarea primului album de arta al “Asociatiei Artisti Dobrogeni”, asociatie al carei membru fondator sunt.
Anul ...
Anul 2017 a fost un an de asemenea bogat in evenimente artistice, debutand in perioada 03-30 martie cu Salonul de Primavara al Asociatiei Artisti Dobrogeni. Pe 1 iulie 2017 am participat la expozitia de grup “Ovidius, Amores et Poesis, expozitie ce a avut loc la invitatia primariei orasului Ovidiu. Urmatoarea expozitie a fost “ Tomisul Etern” ce s-a desfasurat pe 19 august 2017 pe faleza Cazinoului din Constanta in cadrul Festivalului de Arta cu acelasi nume. Anul 2017 s-a incheiat cu expozitia de pictura si lansarea albumului de arta “Dobrogea de la Nord la Sud” , evenimentul a avut loc pe 10 noiembrie la Biblioteca Judeteana Constanta si a fost organizat de catre Asociatia Artisti Dobrogeni.
Anul ...
Anul 2018 a adus cu el doua expozitii alaturi de colegii mei de la Asociatia Artisti Dobrogeni, asociatie a carei membru fondator sunt. Acestea au fost „In drum spre Balcic” in mai 2018 si „Legende pe panza” in noiembrie 2018.
Anul ...
Anul 2019 a fost putin mai bogat si am expus de trei ori, in luna mai a avut loc expozitia „Acorduri Dobrogene”, si expozitia „Salonul de primavara”, iar in noiembrie a avut loc expozitia „Salonul de toamna”, toate expozitiile fiind organizate catre Asociatia Artisti Dobrogeni.
Anul ...
La inceput de pandemie in anul 2020 am participat la doua expozitii: „Mix Media la Biblioteca Judeteana I.N Roman si la „Primavara Artelor” la Centrul Cultural Judetean Constanta Teodor Burada.
Pictură pe textile
Am început să pictez tricouri din dragoste pentru copiii mei și din dorința de a le oferi ceva diferit. Băiețelul cel mare este mare fan dinozauri, așa că m-am apucat de treabă și am început să pictez dinozauri folosind culori speciale cu textură de catifea. Mie personal mi se par ideale pentru copii.
Am mers mai departe și la solicitatea prietenilor am început să pictez și alte teme, fiecare tricou aducând-mi o nouă provocare: pescăruși, condori, corbi, rândunele, până la provocarea supremă: celebrul Dracon (compoziție).
CRĂCIUNUL
ȘI DESIGN-UL
HAND-MADE
Globuri
Magia Crăciunului ne aduce pe toți mai aproape și, pentru că toți ne dorim să dăruim, ce poate fi mai frumos decât un glob de sticlă personalizat? Un gnom, o căsuță într-o ciupercuță, un moș zâmbitor, îngerași, orice idee ai o pot pune în practică. Unele globuri sunt pictate prin tehnica vitraliului, lăsând lumina să treacă prin sticlă. Toate globurile pot fi personalizate cu nume, an sau mesaj. Deasemenea, acestea sunt ambalate în cutiuțe proprii.
Tablorui
Fereastră către suflet
Îmi place stilul figurativ, dar mă exprim și în nonfigurativ, cercetez, experimentez, stări de emoție și de suflet, îmi gândesc culoarea, dar îmi place și spontaneitatea expresiei plastice. Îmi place să trasez linii care desemnează forme, însă culoarea este suverana, aceasta reprezintă sufletul meu.
Clienti satisfăcuti
Tablorui Realizate
Proiecte terminate
Esecuri
Mix-media
Sentimente impletite
,,Sentimente împletite” reprezintă un amalgam de sentimente pentru această regiune și nu numai, este ceea ce mă definește ca artist născut și crescut în această Dobroge minunată, plină de subtilități, unde o simplă casă veche, o casă unde lemnul se împletește feeric cu lutul în dansul iubirii, poate trezi sentimente ascunse adânci în sufletul meu.
Artist de la care am revelat
Colorist exultant într-o fază inițială, a evoluat spre o paletă mai rafinată, un desen concis și compoziții geometrizate. În prima perioadă de creație a pictat mai ales naturi moarte, nuduri și peisaje, care se remarcă prin armonie coloristică. După 1944, Ciucurencu și-a schimbat tematica, realizând compoziții cu subiecte istorice sau sociale. A mai pictat și portrete ale personalități culturale (Sonia Cluceru, Krikor H. Zambaccian, George Călinescu, Mihail Jora, etc.) sau portrete de muncitori și peisaje industriale.
Evoluând alături de Monet
Monet s-a născut la Paris, Franța. Familia sa s-a mutat la Le Havre în Normandia când el avea cinci ani. Tatăl său ar fi dorit ca Monet să intre în afacerea familiei, băcănia, dar Oscar Monet voia să picteze. Eugène Boudin, un artist care a lucrat în mare parte la picturi plein air – schițe rapide făcute în aer liber – pe plajele Normandiei, l-a învățat câteva tehnici ale picturii în 1856. La început artistul nu era deloc de acord cu lucrările făcute de Boudin, dar acesta l-a învățat să deschidă ochii asupra naturii : “… în sfârșit ,ochii mi s-au deschis și am înțeles cu adevărat natura. Am învățat în același timp s-o iubesc .”
Impresii
Voi rămâne un artist care va bucura pe ceilalți prin prisma simțămintelor; nimeni nu ne poate garanta o singură traiectorie existențială, darămite statornicia creatoare. Dar și o ființă umană care va încerca de fiecare dată să înțeleagă pentru a-și desăvârși dragostea pentru culoare.
Întrebări dese
V-am pus la dispoziție 2 întrebări des întâlnite de către dumneavoastră unde vă elucidez clar cum vă puteți rezolva interesul.
Fiecare dintre noi este putin artist, conteaza foarte mult daca reusim sa ne dedicam artei, daca gasim sustinere in jurul noatru pentru a ne putea concentra pe arta si sa fim creativi.
Nu este suficient sa ne dorim, este imperios necesar sa invatam continuu si sa exersam, sa abordam teme si tehnici diverse, pentru ca in diversitate sta dezvoltatrea, in cautari multiple, in framantarea sufletului nostrum. Orice dezamagire este un pas inainte pentru ca doar asa poti evolua, poti invata, poti testa noi limite si poti gasi la final aprecierea oamenilor si a criticilor.
Nu exista o reteta petru a deveni artist, ingredientele sunt in noi si doar noi putem creea, prin puterea exprimarii plastice dusa la nivel superior.
Daca va doriti sa faceti arta nu va dati batuti, gasiti un profesor bun si dedicat, ascultati-l, munciti pentru arta voastra, investiti in voi!
Am inceput tarziu sa ma dedic artei, am incercat sa invat cat mai mult, sa incerc diverse tehnici si materiale. Norocul meu cel mare a fost sa-l intalnesc pe Florentin Sirbu, profesorul meu de arta de la scoala Populara de Arta, el m-a ajutat sa ma dezvolt si sa ma pot exprima plastic
Testimonial
Păreri și recomandări venite din partea persoanelor cu care am lucrat.
Alina Panait
" De când am întâlnit-o pe Lia, m-a fermecat arta ei și mi-am dorit nespus sa pot purta o bucățică din această artă. I-am acordat toată încrederea mea și am provocat-o să picteze, nu m-a dezamăgit niciodată. Dacă vă doriți ceva unic, aveți o idee...Lia cu siguranță va face tot posibilul să o transpună pe orice fel de material vă doriți. O recomand cu căldură! "
Geta Deleanu
"Artista cerceteaza teme ale universului marin si citadin folosind un experiment cromatic bine lucrat si gandit, caruia ii alatura peisaje vii, pline de candoare si mister. Sentimente impletite, lucrarea reprezentativa pentru actualul stadiu de creatie al artistei, valorifica ocrul si albastrul intr-o imagine nonfigurativa, ce trimite cu gandul fie la miscarea unduioasa a valurilor, fie la trecerea inexorabila a timpului."
Elena Loredana
" Experienta de a lucra cu Lia Gosiu a fost una deosebita. S-a dovedit a fi un client asumat si un artist desavarsit. Ii multumesc pentru onoarea pe care am avut-o sa ii fiu alaturi pe acest parcurs si de a invata arta dintr-un punct de vedere profi. "
Alina Foti
"Talentul tău este pur și simplu mirific. Ador cum îți transpui pasiunea intr-o adevărată artă! Recomand cu tot dragul"
Florentina Tatoiu
„Nu poate exista o listă a artiştilor români fară Cornelia Goşiu, chiar Lia aşa cum o cunosc apropiații. Stilul ei are influențe impresioniste cu accente din modernism, rămânând însă profund original. Tabolurile ei sunt inconfundabile, în special natura în universul contrastelor, devenite celebre. Cornelia este una dintre puținele femei care a dat culoare oraşului de la malul mării. Alături de evocările artistice, pictorița noastră a fost aplaudată mereu în spațiul cultural dobrogean, remarcându-se prin originalitate, rafinament şi subiecte adesea neconvenţionale.”
Completeaza formularul
Toate-te campurile sunt obligatorii și vă rugăm să completați cu atenție. Formulați un mesaj in care sa detaliați intenția / solicitarea, iar eu vă răspund în cel mai scurt timp.