Despre

LIa GoȘiu

Despre

mine

Un istoric de viață captivant

  Impresionismul este forma care ma reprezintă, aparenta neglijentă a tuselor, suprapunerea acestora în diferite tonalități m-a lămurit că aparțin acestui loc. Totuși, în prima parte a evoluției mele ca artist, “Fauvismul” era cel care mă caracteriza (o abordare orientată către decorativ). Sunt mulți artiști care îmi plac, sunt unele lucrări pe care, pur și simplu, le ador și le voi respecta mereu ingeniozitatea. Am încercat să merg să vizitez galeriile de artă din lume, reușind într-o bună parte să le și observ îndeaproape sau expozițiile locale, ori de câte ori s-a organizat una.

Biografie

Experienta de care am avut parte în acești ani

Pictură pe textile

  Am început să pictez tricouri din dragoste pentru copiii mei și din dorința de a le oferi ceva diferit. Băiețelul cel mare este mare fan dinozauri, așa că m-am apucat de treabă și am început să pictez dinozauri folosind culori speciale cu textură de catifea. Mie personal mi se par ideale pentru copii.

Am mers mai departe și la solicitatea prietenilor am început să pictez și alte teme, fiecare tricou aducând-mi  o nouă provocare: pescăruși, condori, corbi, rândunele, până la provocarea supremă: celebrul Dracon (compoziție).

CRĂCIUNUL ȘI DESIGN-UL HAND-MADE

Globuri

  Magia Crăciunului ne aduce pe toți mai aproape și, pentru că toți ne dorim să dăruim, ce poate fi mai frumos decât un glob de sticlă personalizat? Un gnom, o căsuță într-o ciupercuță, un moș zâmbitor, îngerași, orice idee ai o pot pune în practică. Unele globuri sunt pictate prin tehnica vitraliului, lăsând lumina să treacă prin sticlă. Toate globurile pot fi personalizate cu nume, an sau mesaj. Deasemenea, acestea sunt ambalate în cutiuțe proprii.

Tablorui

Fereastră către suflet

  Îmi place stilul figurativ, dar mă exprim și în nonfigurativ, cercetez, experimentez, stări de emoție și de suflet, îmi gândesc culoarea, dar îmi place și spontaneitatea expresiei plastice. Îmi place să trasez linii care desemnează forme, însă culoarea este suverana, aceasta reprezintă sufletul meu.

0

Clienti satisfăcuti

0

Tablorui Realizate

0

Proiecte terminate

0

Esecuri

Mix-media

Sentimente impletite

  ,,Sentimente împletite” reprezintă un amalgam de sentimente pentru această regiune și nu numai, este ceea ce mă definește ca artist născut și crescut în această Dobroge minunată, plină de subtilități, unde o simplă casă veche, o casă unde lemnul se împletește feeric cu lutul în dansul iubirii, poate trezi sentimente ascunse adânci în sufletul meu.

Alexandru Ciucurencu

Artist de la care am revelat

Colorist exultant într-o fază inițială, a evoluat spre o paletă mai rafinată, un desen concis și compoziții geometrizate. În prima perioadă de creație a pictat mai ales naturi moarte, nuduri și peisaje, care se remarcă prin armonie coloristică. După 1944, Ciucurencu și-a schimbat tematica, realizând compoziții cu subiecte istorice sau sociale. A mai pictat și portrete ale personalități culturale (Sonia CluceruKrikor H. ZambaccianGeorge CălinescuMihail Jora, etc.) sau portrete de muncitori și peisaje industriale.

Claude Monet

Evoluând alături de Monet

Monet s-a născut la ParisFranța. Familia sa s-a mutat la Le Havre în Normandia când el avea cinci ani. Tatăl său ar fi dorit ca Monet să intre în afacerea familiei, băcănia, dar Oscar Monet voia să picteze. Eugène Boudin, un artist care a lucrat în mare parte la picturi plein air – schițe rapide făcute în aer liber – pe plajele Normandiei, l-a învățat câteva tehnici ale picturii în 1856. La început artistul nu era deloc de acord cu lucrările făcute de Boudin, dar acesta l-a învățat să deschidă ochii asupra naturii : “… în sfârșit ,ochii mi s-au deschis și am înțeles cu adevărat natura. Am învățat în același timp s-o iubesc .”

Lia Gosiu

Impresii

Voi rămâne un artist care va bucura pe ceilalți prin prisma simțămintelor; nimeni nu ne poate garanta o singură traiectorie existențială, darămite statornicia creatoare. Dar și o ființă umană care va încerca de fiecare dată să înțeleagă pentru a-și desăvârși dragostea pentru culoare.

Întrebări dese

V-am pus la dispoziție 2 întrebări des întâlnite de către dumneavoastră unde vă elucidez clar cum vă puteți rezolva interesul.

  Fiecare dintre noi este putin artist, conteaza foarte mult daca reusim sa ne dedicam artei, daca gasim sustinere in jurul noatru pentru a ne putea concentra pe arta si sa fim creativi.

Nu este suficient sa ne dorim, este imperios necesar sa invatam continuu si sa exersam, sa abordam teme si tehnici diverse, pentru ca in diversitate sta dezvoltatrea, in cautari multiple, in framantarea sufletului nostrum. Orice dezamagire este un pas inainte pentru ca doar asa poti evolua, poti invata, poti testa noi limite si poti gasi la final aprecierea oamenilor si a criticilor.

Nu exista o reteta petru a deveni artist, ingredientele sunt in noi si doar noi putem creea, prin puterea exprimarii plastice dusa la nivel superior.

Daca va doriti sa faceti arta nu va dati batuti, gasiti un profesor bun si dedicat, ascultati-l, munciti pentru arta voastra, investiti in voi!

Am inceput tarziu sa ma dedic artei, am incercat sa invat cat mai mult, sa incerc diverse tehnici si materiale. Norocul meu cel mare a fost sa-l intalnesc pe Florentin Sirbu, profesorul meu de arta  de la scoala Populara de Arta, el m-a ajutat sa ma dezvolt si sa ma pot exprima plastic

Testimonial

Păreri și recomandări venite din partea persoanelor cu care am lucrat.

Completeaza formularul

Toate-te campurile sunt obligatorii și vă rugăm să completați cu atenție. Formulați un mesaj in care sa detaliați intenția / solicitarea, iar eu vă răspund în cel mai scurt timp.

Formular
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Contact
  • Strada Ferdinand 62 , Constanța , România
  • office@liagosiuart.com
  • 0040 740 25 63 58